26 Oktober 2010 - Frost och Muffins!

Har inte gjort nåt speciellt idag, bara tagit det lugnt och chillat. Tog dock en promenad på morgonen och självklart tog jag kameran med mig:

Efter promenaden ställde jag mig i köket och bakade muffins. Mitt egna recept! Det gick faktiskt ganska bra, de blev godare än vad jag väntade mig ;)
Min syster kallar de för blodsmuffinsarna såhär nära till helloween! :D

Nu ska jag fortsätta med att lista ut vad jag ska vara utklädd till på helloween! :)


23 Oktober 2010 - Ung i Kör..!

För ett antal månader sen så skrev kören upp sig på att delta i ett jubeleum, Ung i Körs jubeleum. Och för att fira deras 25 årsdag anordnades en stor konsert med en massa olika ungdomskörer från hela landet att delta i. Och det var vad min kör gjorde.
Denna stora konsert var i Eric Ericsson-hallen och det var också där vi övade fredag eftermiddag och hela lördagen.
På lördagen började vi repa klockan 09.30 och jag halkade tre ggr på vägen dit så jag fick inte en sån bra start på dagen. Dessutom glömde jag min ena vante på bussen också! Jag mötte upp med Lilli och vi åkte tillsammans till lokalen.

Vi repade i några timmar innan det var dags för lunch vilket var en macka. Sen gick vi tillsammans till centralen där vi deltog i ett tåg till konserthuset där vi sjöng några av de låtar som vi hade fått lära oss tidigare och hade övat på förmiddagen. Sångerna som vi fick lära oss med de andra körerna var på en helt annan nivå än vad min kör jobbar med. Sångerna var sådana som vi fick lära oss i fyran, så lätta var de och de var så otroligt skumma dessutom :P
Vi hade konsert klockan 17.00 och avslutningsmiddag klockan sju typ. Det var en lååång dag och syftet med denna dag var att göra mer reklam för kören och det gjorde vi också. Vi fick jätte mycket beröm från de andra körerna så det är najs. Nu ska jag bara förtränga alla sångerna vi fick lära oss xD

När denna bild togs ville jag bara komma hem så snabbt som möjligt xD


22 Oktober 2010 - Snö?!

När jag vaknade i morse och drog upp rullgardinen fick jag en fasansfull överasskning, marken och träden var helt vita och det fortsatte att vräka ner snö. Det är en 22 Oktober, det ska inte snöa nu! Vi hade vinter i typ en halvår förra vintern och inte ens ett halvår utan snö fick vi! Den första snön kan komma i typ mitten av november eller i december men inte i oktober! Speciellt inte efter en sån lång vinter vi hade förra året...Självklart var jag tvungen att plocka fram kameran och fota detta spektakel :P

Nu ska jag göra mig i ordning för repetitionen som är i eftermiddag för UngiKör konserten som är i morrn. Den börjar fyra så jag ska möta Lilli vid gullmars tre!

Puss! :) <3

21 Oktober 2010 - Mums! ;)

Förutom att göra de vanliga sysslorna, fixa tvätten och disken, så bakade jag lite också.

Resultatet blev förvånadsvärt bra ;)
Bakade chokladmuffins med mandel och...

...och en sockerkaka med russin och madel :)

20 Oktober 2010 - Wet

Tog det bara lugnt idag och gjorde lite sysslor i hemmet. Tog också en promenad där jag passade på att fota lite också:

Det regnade på förmiddagen så det var lite blötare ute än vanligt men när jag gick ut och fotade så var det typ klarblå himmel, det var riktigt underbart! :D

18 Oktober 2010 - Bio! :D

Träffade Sara idag! :D Vi gick strosade runt lite i stan och snackade. Vi gick på bio också och såg:

som för övrigt är en väldigt bra film! :D
Efter filmen var jag tvungen att åka tillbaka till Tyresö och till kören :)

17 Oktober 2010 - Statsmiljö...

Träffade Sara idag. Vi åkte in till stan och fönstershoppade och jag fotade lite :)


16 Oktober 2010 - "I'll be back!"

Idag var jag hemma hos min syster och vi hade Terminator-maraton så vi såg alla fyra filmerna på en dag. Innan jag åkte till henne var jag ute och fotade den första frosten:



Vi såg som sagt alla fyra filmerna. Första filmen var bra men special effekterna sög och den gjordes 1984, Star Wars som gjordes 79 har bättre special effekter så jag tänker inte låta Terminator komma undan med det för att den gjordes för 30 år sen :P
Andra filmen var bäst, bättre special effekter denna gång, den gjordes ju iofs 1991 så framsteg hade det ju blivit. Tvåan hade en helt annan karisma jämfört med ettan. Det var mer skämt och handlingen var dessutom bättre.
Trean är sämst av de fyra. Det känns som om man är kvar på ruta ett hela tiden, man kommer ingen vart i hela filmen.
Fyran är näst bäst! Nog för att den är gjord 09 och man kastas in i den värld som man ännu inte har fått uppleva i de andra filmerna.
Kvällen var riktigt kul och mysig! Nu börjar man tagga inför Alien maraton ;)

15 Oktober 2010 - The Last Airbender! :D <3

Idag såg jag filmen som jag har sett fram emot sen ett halv år, nästan ett år tillbaka. Mina förväntningar på denna film var skyhöga och detta pga att den baseras lite på min favoritserie; Nikelodeons Avatar. Min syster och jag har varit lite besatta av serien och det var så underbart när jag fick veta att man skulle göra en triologi av den! Den filmen som vi såg idag var det första av de tre och antagligen sen sista eftersom den inte gick så bra in the box-office så det ser rätt mörkt ut för en uppföljare.

Efter att ha sett filmen var jag gladare än när jag gick dit, den gick över mina förväntningar. Trots några skillnader från serien tycker jag att han har gjort ett bra jobb med att tolka serien. Men jag tycker inte att man ska säga att den baseras av serien, serien är mera riktlinjer. Många tycker att man inte hade lyckats fånga komedin och barnsligheten i serien och det kan jag hålla med lite om att man kunde ha gjort bättre men istället har man gjort en massa andra bra saker som inte är med i serien, det är en scen som inte är med i serien men är med i filmen som är kanon. Jag tycker inte att man ska tolka filmen efter serien. Regissören har endast utgått med serien som riktlinjer och gjort lite på eget sätt och jag tycker att det är dåligt av personer att döma filmer efter serien. Försök klämma in 20 avsnitt X 20 min på två timmar själva :)

Jag tycker filmen var grym och specialeffekterna var något extra, den var väldigt snygg gjord men jag säger till er som inte har men som ska se den, se den inte i 3D, det är bortkastade pengar. Amerikanarna hatar den men svenskarna verkar gilla den eftersom den ligger på biotoppen just nu :)

Puss! :) <3

13 Oktober 2010 - Höst och bananmuffins!

Var hemma idag och det var morsan också som tog ut lite lediga dagar. Under tiden som hon bakade muffins


gick jag ut och fotade lite:

Det är typ det jag gör om dagarna; fotar... :)

12 Oktober 2010 - Hur kunde jag missa det?! xD

Idag åkte jag in till stan tidigt och gjorde lite ärenden. Efter några timmar mötte jag upp med Micki också och vi tog en promis genom stan :)

Ett av de ärenden som jag gjorde var att fixa bluetooth headsetet som jag fick med den nya telefonen. De två enheterna hittade inte varandra så jag gick in på Phonehouse och frågade varför och det visade sig att jag inte hade hållt in startknappen tillräckligt länge för att headsetet skulle börja söka! Jag stod där som en korkad och oteknisk människa... men nu funkar det iaf vilket är det viktigaste! :D Och jag har bra radio igen eftersom radion sitter i headsetet! :D

11 Oktober 2010 - Solig höstdag! :D <3

Efter att ha varit på arbetsförmedlingen en stund gick jag hem till Lilli, vi käkade lunch och jag hjälpe henne lite i hallen som ska göras om. Sen kom Mickis över också en stund men ett tag senare gick Lilli till dansen och jag och Micki gick till centrum och handlade middag innan kören som förövrigt gick bra med tanke på hur min hals mår just nu...

På väg till Lilli just nu. Det var en sån härlig höstdag! :D

9 Oktober 2010 - Photoshoot! :D

Träffade Micki idag och vi åkte ut till Tyresö Slott och fotade lite i det vackra höstvädret! :D <3

7 Oktober 2010 - Daughtry! :D <3

Slappade och tittade på tv hela dagen och jag hade inte mobilen på mig sen när jag gick upp och kollade om det var någon som hade ringt så hade Andrea ringt så jag ringde upp henne och då frågade hon om jag ville följa med och se Daughtry med henne! Andreas mamma skulle egentligen ha gått med Andrea men hon hade blivit magsjuk så då frågade Andrea om jag ville följa med istället! Och jag svarade såklart ja! En stund senare satt jag på bussen på väg in till gullmars där jag mötte Andrea. Vi käkade middag och ställde oss i kö. Det regnade som fan och det var skitkallt men så värt det när man väl kom in :)
De spelade på Debaser på medis och det fanns två barer så man var ju tvungen att köpa en drink som för övrigt var den godaste drinken jag drukit sen sommaren 07 ^_^



Efter ett tag började förbandet spela, dom var asbra! :D



Efter deras spelning gick vi till baren och chillade lite, dock utan drinkar :(


Till slut var det dags för Daughtry att spela! :D <3



Bandet var grymma och kvällen var awsome! Tack Andrea för det! :D <3


6 Oktober 2010 - Avsked?

Idag var det fullt upp hela dagen! Tog sista direktbussen in till centralen som gick runt 9 sen satt jag och väntade på att min bästa vän Amanda skulle komma fram med buss från Bollnäs. När hon väl kom fram gick vi inne i stan och käkade lunch, shoppade lite, fikade sen efter några timmar fortsatte hon sin resa hem till nyköping :)





Efter att jag hade lämnat av Amanda på cantralen åkte jag hem till Lilli och väntade på att hon skulle göra sig klar och så åkte vi tillsammans in till Kungsholmen där vi gick på en avskedsmiddag. Eveliina som gick i min klass och som nu går i min kör ska resa i väg med sin syster och de blir borta i typ fem månader så detta var deras av avskedsmiddag till deras vänner :)
Vi käkade på Vapiano och maten var som vanlig gudomlig :)




3 & 4 Oktober 2010

3 Oktober
Hade kör idag från 12.00 till 15.00. Det gick bra och vi övar redan inför ungikör konserten som är om drygt två tre veckor. Det är väldigt roliga stycken vi jobbar med just nu och det kommer bli ännu roligare när vi börjar jobba med julsångerna! Det är på julen som jag älskar mest att jag är med i kören! :D
Efter kören kom Sara och mötte mig och tillsammans åkte vi till Mormor där vi blev bjudna på mormors underbara plättar som Sara hade längtat efter i typ en vecka... xD Efter middagen blev det fika med munkar; bra för hälsan! ;)


4 Oktober
Åkte och simmade med Lina idag. Kommer inte ihåg exakt hur mycket vi simmade men man var lite ranglig när man gick upp ur bassängen så det var några längder iaf ;)
Efter det åkte jag hem och jag vilade hela eftermiddagen innan det var dags för kör igen :)


2 Oktober 2010 - Bio!

Skulle egentligen ha gått på bio idag med Micki men hon blev sjuk så jag träffade Sara och vi gick på bio istället :)
Vi såg:

och den var grym! :D Riktigt rolig och bra! :D

30 September 2010 - Torsdagsmys! :D <3

Träffade Andrea idag!

Vi gick runt lite istan, åkte till nacka och hämtade ut mobilen och fastnade där...det var iaf jätte mysigt! :D <3




När jag kom hem fortsatte jag att pilla lite med den nya telefonen, det är mycket som man måste lära sig! xD


RSS 2.0